Kainuun Seurakoira- ja Terrierikerho ry. - koiramaista toimintaa jo vuodesta 1968

Luento la 3.11. klo 10-15:

Aktiivisen harrastuskoiran kunnosta huolehtiminen

 

KSTK järjestää yhteistyökumppani FinAnimalWorks:n kanssa luennon kenneltoimintakeskus Paavolassa.

"Aktiivinen ja paljon liikkuva harrastuskoira tarvitsee lajitreenin tueksi hyvää, säännöllistä lihashuoltoa, kehon hoitoa ja kunnon kohottamista ajatellen tarkoin suunniteltua ohjelmaa. Jokaisen koiransa kanssa harrastavan koiranomistajan on hyvä osata koiran huoltamisen perusteet jo siksi, että se auttaa ylläpitämään koiran hyvinvointia, parantaa sen suorituskykyä, tukee kehon toimintoja sekä kehittää sen peruskuntoa. Hyvällä, oikeaoppisella venyttelyillä, lihashuoltamisella ja treenisuunnittelulla päästään jo hyvin pitkälle. Luennolla perehdytään anatomiseen puolen kautta venyttelyntekniikkaan sekä mitä lihasryhmiä kannattaa erityisesti huomioida, kun mietitään ja suunnitellaan mm.lajitreenejä. kuinka koiran ikä, kunto ja muut asiat vaikuttavat huoltoon sekä miten tuoda lämmittelyt sekä verryttelyt osaksi treeniä."

 

Luentopäivä (5 h) sisältää:

  • Koiran anatomian perusteet ja lihasten toiminta
  • Koiran lämmittelyt ja verryttelyt
  • Koiran treenien ja huoltamisen suunnittelu
  • Koiran lihaskunnon ja hyvinvoinnin ylläpitäminen

 

Päivän hinta KSTK:n jäsenille 10 €, ei-jäsenille 15 €. Hintaan kuuluu kahvi/tee.

Osallistujia otetaan maksimissaan 20, sillä luennolla tehdään ryhmätyönä myös koiran kanssa harjoituksia. Jäsenet etusijalla!

Luennolla tarvitaan 3-4 harjoituskoiraa, jotka ovat aidosti tottuneita vieraiden ihmisten käsittelyyn, vieraassa paikassa olemista eivätkä pelkää tiloja tai ihmisryhmää. Koirien stressi tulee minimoida. Koirien tulee kyetä odottamaan tarvittaessa autossa tai häkissä.

Ryhmätyöharjoitukset tehdään loppupäivästä, jolloin koiran voi myös tuoda paikalle myöhemmin.

 

Ilmoitautumiset ja tiedustelut Ellanoora Koskelolle:

ellanoora.koskelo @ hotmail.com  (poista välit), puh. 050-557 8398

 

Luennon pitää Marianne Kundert (eläintenkouluttaja AT, koirahieroja AT, eläinhoitola AT, eläintenhoitaja PT), FinAnimalWorks, www.finanimalworks.fi

 

kuva © Eija Makkonen